21-jarige jongen vervolgd voor o.a. inbraak aan de Iepstraat

Geld, sieraden, kleding en koperen pijpen. Een jonge inbreker uit Houten nam uit woningen de meest uiteenlopende spullen van waarde mee. De 21-jarige man wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van zeker vijf woninginbraken in verschillende plaatsen in onze regio, waaronder Houten, Naarden en aan de Iepstraat in Nieuwegein. De verdenkingen worden nog uitgebreid met heling van gestolen spullen, bleek tijdens een voorbereidende zitting in de Utrechtse rechtbank begin deze week.

De rechters beslisten dat hij voorlopig vast blijft zitten, omdat niet kan worden ingeschat hoe groot de kans op herhaling is.. De officier van justitie wil eerst meer inzicht in de persoon van de verdachte, maar aan een persoonlijkheidsonderzoek wil hij namelijk niet meewerken. Hij zat nog in zijn proeftijd na voorwaardelijke veroordelingen voor andere zaken.

Aanhouding
De man werd afgelopen voorjaar na lang politieonderzoek aangehouden, 10 maanden na de eerste woninginbraak waarvan hij wordt verdacht. Een deel van de buit werd bij hem teruggevonden. De politie kwam de man onder meer op het spoor door dna dat was achtergebleven in de woningen, maar het onderzoek is nog niet helemaal klaar. De verdachte wilde na zijn aanhouding eerst niets zeggen, maar heeft onlangs toch bekend.

Meer inbraken
Het tonen van de bewakingsbeelden en de aanhouding van een andere verdachte van de inbraak schrokken de Houtenaar niet af. Er werd eind november opnieuw ingebroken in Houten, dit keer bij bewoners van het Parelgras. Van hen werden sieraden en andere kostbaarheden gestolen. Daarna werd het werkterrein verlegd.

In februari verdwenen uit een huis in de Iepstraat in Nieuwegein een videocamera, sieraden, horloges, een geldkistje, waardebonnen, sleutels, zakmessen en beddengoed. Uit een huis op de Jan Steenlaan in Naarden werd in maart een kluis met inhoud meegenomen. En uit een woning aan het Uitveld in Cothen werden eind april sieraden, kleding, spaarpotten, koperen pijpen en geld gestolen. Ook die inbraken zijn de Houtenaar ten laste gelegd.

Als alles volgens plan verloopt zal de zaak tegen de Houtenaar op 6 oktober inhoudelijk worden behandeld. Dan worden alle verdenkingen uitvoerig met hem besproken en komt de officier van justitie met een strafeis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk